Развитие без граници
19.08.2019
Сподели: 0
  • Facebook
5123

Спийдкюбинг – симулатор за логическото мислене при децата

Всеки родител иска детето му да порасне съобразителен, умен и интелектуално активен човек. Академия за развитие на интелекта AMAKids представя нова методика, която ще помогне на вашия син или дъщеря в това.

Спийдкюбинг – симулатор за логическото мислене при децата

Спийдкюбинг – какво е това?

Спийдкюбинг – това е програма, която учи почти незабавно и правилно да сглобите кубчето на Рубик. Тя тренира логическото мислене.

Вашето дете ще получи шанс да се превърне в истински професионалист в скоростното нареждане на кубчето на Рубик. А това означава, че ще може да участва в световни състезания по спийдкюбинг.

Спийдкюбинг – симулатор за логическото мислене при децата

Училище за спийдкюбинг

 «Академия за развитие на интелекта AMAKids» приема на курс за спийдкюбинг деца от 7 до 16 години.

Един урок протича за един час. Това е оптималното време за поддържане на интереса към ученето на детето.

Обучението за спийдкюбинг продължава 3 месеца (12 урока). Уроците се провеждат веднъж седмично. Ако вашето дете е над 13 години, тогава има възможност да посещава ускорени курсове 2 пъти седмично. Ако ученикът ходи на интензивни курсове, тогава продължителността на обучението е по-малка.

Обучението се извършва на етапи. Първо учениците се учат да сглобяват 3x3 кубик на Рубик, след това пирамида, след това, на най-трудния етап - модел на кубче.

През целия урок нашите професионални треньори поддържат интереса към ученето Благодарение на това, че обучението е в игрова форма, вашето дете няма да скучае. То ще възприеме урока не като обикновен урок в училище, а като забавление, по време на което може да получи полезни умения и да научи интересна информация. 

Нашите треньори могат да намерят индивидуален подход към всяко дете, като вземат предвид неговата възраст, психологически черти и интелектуални способности.

Спийдкюбинг – симулатор за логическото мислене при децата

Кубчето на рубик – полза за децата

Спийдкюбинг – това е вид скоростен спорт. Той се отразява положително на децата и тяхното интелектуално ниво. Кубът на Рубик е полезен за децата. У тях се развиват:

  • Интелектуалната активност

Ако детето може да решава пъзели, логически пъзели, ребуси с висока скорост, тогава то развива интелектуална дейност. Научава се да мисли и прави заключения мигновено.

  • Памет

Първо, детето трябва да научи правилата за нареждане. След това, като работи с цветни елементи, то си спомня и използва желания метод. Тази задача перфектно формира визуалната памет и цветовото възприятие.

  • Фини двигателни умения

При нареждане на кубчето участват двете ръце едновременно. Следователно човек активно развива и двете полукълба на мозъка. Благодарение на това вашето дете развивава както аналитични, така и творчески способности, развиват се речта и правилната дикция.

  • Лични качества

За да разрешите логическия пъзел, трябва да притежавате качества като постоянство, концентрация, увереност в способностите си. Научавайки се да нарежда кубчето на Рубик, вашето дете ще усвои тези качества.

Спийдкюбинг – симулатор за логическото мислене при децата

Тренажор на логическото мислене

Кубчето на рубик и нареждането му за скорост имат положителен ефект върху развитието на логиката. Чрез нареждане на кубчето, учениците на AMAKids се научават да изграждат последователност от събития, да виждат причинно-следствените връзки.

Освен това в процеса на сглобяване се активира пространственото мислене. Кубът на Рубик е истински 3D пъзел, сглобяване на който е интересно и целесъобразно. Премествайки цветните кубчета, децата активират своето пространствено мислене.